Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır.
Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sebebiyle alevlerin yoklama şeşna alınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın kapısı, yangın sıcaklığına maruz kalmış olduğunda, özel olarak tasarlanmış bu oluş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını engeller.
Bu nedenle yaman sızdırmaz yangın kapısı yapım edilmekte, insanların yangın merdiveninde dumandan etkilenmeyecek şekilde aşağı inmeleri katkısızlanmaktadır.
Alelumum yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.
Yangın kapısı evgin çıkış bağırsakin kullanılacaksa o bugün lüzumlu koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve anlayışaretler kullanılır.
öteki taraftan kapı zirı giyotini ile duman sızdırması önlenmeli, camlar ısıya dayanıklı olmalı, kanatların dolgu malzemesi nasıl yanmaz özellikte olmalı, yapı konstrüksiyonsına gereğince sağ ve sol tarafa açılabilme opsiyonu taşıdünyalıkıdır.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı umumiyetle 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. YANGIN KAPISI Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Bu kapılar, yangın sırasında insanların ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve başka emniyetli alanlara erişimlerini kolaylaştırır. Hatta, yangının yayılmasını engelleyerek, vesair alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.
ve kontrolleri dokumalmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son merhale uyanıklık edilmektedir. Medyaya yansıhuzur ve yangın kapısı nedenli kişi zayiatının olması bu mevzuya niye ögönen verilmesi gerektiğinin en önemli demıtıdır.
Binalarda bulunan yangın bapları ve temel bapların yönı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve alaz geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.
İçeriden autarı sevap itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir tarafının açık olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.